Lekkere Recepten

Appelmoes met speculaas

Appelmoes met Speculaas

Appelmoes met speculaas. Zoek je nog voor pakjesavond een speciaal toetje, dan is dit eigen gerecht een geweldig idee. Door de speculaas krijgt de appelmoes die nostalgische smaak die bij Sinterklaas hoort. Maar eerlijk is eerlijk, ook op een andere winterse avond is dit gerechtje erg smaakvol.

Meer lezen

Italiaanse Appelmoes

Italiaanse appelmoes

Italiaanse appelmoes. Pizza, spaghetti, lasagne; de Italiaanse keuken biedt heerlijke gerechten. Combineer de Nederlandse appelmoes echter met Italiaanse invloeden en je krijgt een verrassend smaakvol nagerecht. Ook erg lekker als tussendoortje, en natuurlijk als bijgerecht bij het Italiaanse eten. Bovendien is de Italiaanse appelmoes een erg gezond tussendoortje.

Meer lezen

Appelmoescake

Appelmoescake

Appelmoescake is een gezonde cake zonder boter en lactosevrij. Door de eigen gemaakte appelmoes is het niet nodig boter bij de bereiding van deze cake te gebruiken. Misschien is de cake hierdoor iets minder fijn dan een botercake, maar zeker niet minder smaakvol door de verfijnde smaak van de appel. Voor dit recept heb je […]

Meer lezen

gevulde pannenkoeken met appelmoes

Gevulde pannenkoeken met appelmoes

Gevulde pannenkoeken met appelmoes wordt meestal als een nagerecht gegeten, waarbij er meer sprake is van flensjes of crêpes dan van pannenkoeken. Maar als je ze wat dikker bakt kun je dit gerecht natuurlijk ook als volledige maaltijd serveren. Daarbij is het lekkerder als je de appelmoes niet helemaal fijn kookt of maakt, maar waar […]

Meer lezen

Perenmoes

Perenmoes

Perenmoes is net zoiets als appelmoes, en kan ook als een bijgerecht gebruikt worden. Bijvoorbeeld in combinatie met friet en gebraden kip. Het is net even iets anders door de typische smaak van de peren in dit gerecht.

Meer lezen

Appelsap

Appelsap maken

Appelsap maken is misschien wel één van de meest eenvoudige dingen die je in de keuken kunt doen. Je hebt eigenlijk alleen een blender nodig of een keukenmachine die kan ontsappen. Daarmee krijg je niet alleen een erg gezond drankje, maar je kunt ook het appelsap uit de winkel eindelijk laten staan.

Meer lezen

Rabarber

Rabarber

Rabarber is net als appelmoes eigenlijk een bijgerecht. Sommige mensen vinden het vreselijk smaken, andere kunnen niet wachten tot de verse rabarber weer in de winkel verkrijgbaar is. En zo is het maar net, het is of je smaak of niet.

Meer lezen

Appelchutney

Appelchutney

Appelchutney kun je natuurlijk in de winkel kopen, waarbij de chutney vaak in mooi gedecoreerde glazen zit. Het is een bijgerecht. Zeg maar een soort veredelde appelcompote, en daardoor past het uitstekend bij wat meer feestelijke gerechten zoals bijvoorbeeld beenham, diverse soorten kaas, gans of patë. Maar je kunt het vanzelfsprekend ook heel gemakkelijk zelf […]

Meer lezen

Pikante Appelmoes

Pikante appelmoes

Pikante appelmoes, als je eens wat anders, en meer pittig wilt. Iedereen kent vanzelfsprekend appelmoes, maar dit traditionele nagerecht krijgt een extra bite door jalapenopepersaus  eraan toe te voegen. Net zo gemakkelijk te maken als gewone appelmoes, maar met net wat meer pit. Je maakt het echt helemaal af door de jalapenopepersaus zelf te maken.

Meer lezen