Appelsap

Appelsap maken

Appelsap maken is misschien wel één van de meest eenvoudige dingen die je in de keuken kunt doen. Je hebt eigenlijk alleen een blender nodig of een keukenmachine die kan ontsappen.

Daarmee krijg je niet alleen een erg gezond drankje, maar je kunt ook het appelsap uit de winkel eindelijk laten staan.

Je weet namelijk precies wat je in het appelsap stopt. Natuurlijk weet je dat, appels. Maar dat is eigenlijk niet wat we bedoelen.

De meeste mensen kopen pakken sap in de winkel, en eigenlijk leest niemand de ingrediënten op de verpakking. Ga je dat wel doen dan kom je er al snel achter dat het in de meeste gevallen weinig met appelsap te maken heeft.

Tijd dus om het eens zelf te maken. En je zult zien dat je het daarna veel vaker gaat doen.

Zelf appelsap maken

Je hebt voor ongeveer één glas vol ongeveer drie appels nodig. Welke soort maakt niets uit, maar er zijn natuurlijk appelsoorten waarin meer sap zit dan in andere soorten.

Gebruik je een goede ontsapper, hoef je alleen maar het steeltje er af te halen en de appels in kleiner stukken te snijden. Uitpersen, want meer is het niet, en je hebt een heerlijk verfrissend glaasje appelsap.

Wil je sap voor meer mensen maken, dan heb je vanzelfsprekende meer appels nodig.

Het enige nadeel is het schuim dat vaak na het ontsappen op het sap drijft. Dat kun je het beste er even met een lepel of een zeefje afscheppen.

En natuurlijk moet je na de tijd even de keukenmachine of ontsapper schoon maken.

Gezonder leven is helemaal niet moeilijk, maar dat het zo lekker kan zijn weten de meeste mensen niet.

Overigens is het sap dat je in de winkel koopt natuurlijk vel langer houdbaar. Dat komt daar allerlei stoffen die er aan worden toegevoegd. Zelf gemaakt appelsap kun je slechts één of twee dagen goed houden in de koelkast.

Wil je jouw ingrediënten direct in huis hebben? Bestel ze dan direct online bij Jumbo.com