appelchips

Appelchips uit de oven

Appelchips, dat wordt de laatste jaren meer en meer een rage. Of misschien is rage een verkeerd woord, maar steeds meer mensen stappen af van de zout aardappelchips.

En dat is natuurlijk helemaal niet zo raar. Chips gemaakt van fruit, want naast appelchips kun je nagenoeg van ieder soort fruit chips uit de oven maken, is simpelweg minder ongezond en het smaakt ook nog eens erg lekker.

De chips kun je zonder bedenkingen of jezelf schuldig voelen eten. We hebben geen friteuse nodig zoals bij normale chips!

Wil je jouw ingrediënten direct in huis hebben? Bestel ze dan direct online bij Jumbo.com

Recept appelchips uit de oven

Deze appelchips uit de oven kun je heel simpel zelf maken, hoewel je deze soort chips tegenwoordig ook in de betere supermarkt, de speciaalwinkels, en zelfs op de markt kunt kopen.

Gang Bijgerecht
Keuken Nederlands
Keyword appelchips
Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 2 uur 30 minuten
Totale Tijd 2 uur 45 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 52 kcal

Ingrediënten

  • 2 Zoet-zure appels.
  • Halve Citroen, of 3 tot 4 eetlepels kant en klaar citroensap.
  • Kaneelpoeder

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op ongeveer 100 graden, waarbij je het beste alvast een bakplaat kunt bedekken met bakpapier.

  2. Appels eerst wassen, niet schillen, en het klokhuis verwijderen. Dit kun je het beste doen met behulp van een appelboor.

  3. De appels nu in dunne schijfjes snijden. Dit kun je natuurlijk met een mes doen, maar daar worden de appelschijfjes vaak te dik door. Beter is om het met een kaasschaaf te doen, of natuurlijk met een snijder of keukenmachine.

  4. Als de appels geheel in dunne schijfjes gesneden zijn, doe je de schijfjes in een grote kom.

  5. Besprenkel de schijfjes met het citroensap. Even goed het citroensap door de appels mengen, en vervolgens alle schijfjes met een beetje kaneelpoeder bestrooien. Niet te veel, want dat maakt het meer bitter.

  6. Leg nu de appelschijfjes op de bakplaat, zonder dat de schijfjes op of over elkaar liggen.

  7. Plaats de bakplaat in de oven, en laat de appelchips in ongeveer 2,5 uur krokant worden. Zijn de chips na deze tijd nog niet helemaal krokant, haal ze dan toch uit de oven, en laat ze voor gebruik goed afkoelen. De schijfjes worden door het afkoelen harder.

Opmerkingen – Tips

Gebruik een wat zoet-zure soort appel. Bijvoorbeeld Elstar of Cox orange.