Italiaanse Appelmoes

Italiaanse appelmoes

Italiaanse appelmoes. Pizza, spaghetti, lasagne; de Italiaanse keuken biedt heerlijke gerechten.

Combineer de Nederlandse appelmoes echter met Italiaanse invloeden en je krijgt een verrassend smaakvol nagerecht. Ook erg lekker als tussendoortje, en natuurlijk als bijgerecht bij het Italiaanse eten. Bovendien is de Italiaanse appelmoes een erg gezond tussendoortje.

Dus een mooie combinatie bij veel, toch wel erg volle pastagerechten, maar ook lekker bij het dessert, samen met Italiaans appelijs.

Wil je jouw ingrediënten direct in huis hebben? Bestel ze dan direct online bij Jumbo.com

Recept Italiaanse appelmoes

Wil je deze Italiaanse appelmoes op en top maken, gebruik dan eens appels die ook daadwerkelijk uit Italië komen. De smaak zal je absoluut verrassen, omdat de appels toch meer zon krijgen. Sommige groenteboeren, en een enkele supermarkt, verkoopt tegenwoordig soms appels die bijvoorbeeld uit Zuid-Tirol komen.

Anders, maar zeker net zo lekker als de Nederlandse appelsoorten.

Datzelfde is overigens van toepassing voor de abrikozenjam die in dit recept gebruikt wordt. Ook die smaakt nog lekkerder als deze uit Italië afkomstig is.

Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Keyword italiaanse appelmoes
Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale Tijd 35 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 100 kcal

Ingrediënten

  • 4 Goudreinetten
  • 4 Eetlepels Abrikozenjam
  • 250 Milliliter Slagroom
  • Halve Eetlepel Fijne Suiker
  • 1 Theelepel Zonnebloemolie
  • 2 Eetlepels Geschaafde amandelen

Bereiding

  1. Schil de appels en snijd ze allemaal in vier stukken.

  2. Verwijder vervolgens de klokhuizen. Klop de slagroom met de suiker stijf. Kook de appelstukken in ongeveer 10 minuten in wat water op een laag vuurtje tot moes. Haal de moes en van het vuur en laat het afkoelen.

  3. Roer de abrikozenjam en de slagroom voorzichtig door de moes. Breng het geheel op smaak met suiker. Voor een extra feestelijk tintje kun je de appelmoes in glazen coupes scheppen. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en rooster de geschaafde amandelen lichtbruin. Verdeel de amandelen evenredig over de appelmoes. Garneer de appelmoes met een beetje slagroom.

Opmerkingen – Tips

Gebruik als variatie op de abrikozenjam, eens jam van vijgen. Dan krijg je een gerecht dat in andere delen van Italië zo gegeten wordt, en ook weer erg lekker is.